Promovare economică

Pavilionul României la târgul COSMOPROF Worldwide Bologna (14 - 17 martie 2019)

În perioada 14 – 17 martie 2019 s-a desfășurat la Bologna a 52–a ediție a târgului internațional de cosmetică și parfumerie « COSMOPROF Worldwide Bologna », cea mai importantă manifestare expozițională din Italia cu acest profil, lider la nivel mondial.Ediția din acest an a fost una dintre cele mai reușite ca prezentare produse și număr de expozanți (3033 de firme expozante - cu 8,2%  mai multe decât în 2018, provenind din 70 de țări,). Erau așteptați peste 265.000 de vizitatori din peste 152 de țări. La această ediţie, standul României de cca 80 mp a fost amplasat în pavilionul destinat celor 26 de țări prezente cu standuri naționale precum Franța, Germania, Polonia, Ungaria, Japonia, Grecia, China, SUA, Israel, Coreea, Turcia, s.a., în imediata vecinătate celui israelian și german.

Opt firme românești, Grande Gloria, Lotus ' 95 Cosmetics, Rozani Kraft, Gerocossen, Soapmill, Star International Med Impex, Zenyth Pharmaceuticals și Europack Media și-au expus produsele cosmetice, de aromaterapie naturale și organice, cremele, săpunurile, aromele de cameră, suplimentele alimentare naturale, produsele oraganice.

În data de 14 martie 2019, Daniela Maria Dobre, consul general al Consulatului României la Bologna și Mirela Zamfir, secretar economic la Biroul de Promovare Comercial Economică Milano, au vizitat standurile românești

Participarea la târgul internaţional LINEAPELLE 96, Fieramilano Rho (20-22 februarie 2019)

Pe parcursul a 3 zile, în perioada 20-22 februarie 2019, se desfășoară la Milano târgul internaţional LINEAPELLE 96, eveniment bianual organizat de industria tăbăcăriei și a pielăriei italiene, unul din cele mai importante târguri mondiale pentru piele, materiale, componente și accesorii pentru moda și lux. Ediția cu numărul 96, s-a axat pe prezentarea tendințelor stilistice pentru sezonul de toamnă-iarnă 2019/2020 și a inovării din domeniu. Au expus pe o suprafață de cca 47.500 mp peste 1.255 de expozanți, din care 777 italieni și 478 provenind din 44 de țări. La această ediție sunt așteptați peste 20.000 de vizitatori. LINEAPELLE, ediția cu numărul 96 este în sinergie directă cu MICAM/MIPEL și THE ONE, târguri internaționale de referință, care sunt desfășurate în Milano în perioada februarie-martie și septembrie a fiecarui an.

În data de 21 februarie 2019, Mirela Zamfir și Andreea Albăstroiu, secretari economici BPCE Milano, din cadrul Consulatului General al României la Milano au vizitat standurile românești prezente la Lineapelle unde au expus individual 2 societăți.

România la târgurile internaţionale MICAM-MIPEL februarie 2019

În perioada 10-13 februarie 2019, la Milano, în cadrul  târgurilor internaţionale MICAM (ediția 87 a salonului internațional lider în domeniul încălțămintei) și MIPEL (ediția 115, a salonului internațional în domeniul marochinăriei), doisprezece societăţi româneşti şi-au prezentat colecţiile pentru sezonul toamna - iarnă 2019. Producătorii români și-au prezentat ultimele colecţii alături de creatori şi producători internaţionali calificaţi în domeniul încălțămintei și marochinăriei.

La această ediţia a MICAM au prezentate colecţiile de încălțăminte de lux și diverse produse de marochinărie societățile ale Angela International Srl cu brand-ul Papucei, Hanami Way Srl, Fibal Co Srl, Iutta Worlwide Art Srl,  Timo Pro Consulting Srl și Pestos Production Srl.

Participarea României la Târgul Internațional de Turism, desfășurat la Milano în perioada 10-12 februarie 2019

BIT Milano este considerat cel mai mare târg internațional de turism din Italia, dedicat atât specialiștilor cât și publicului, care promovează întâlnirea dintre factorii de decizie, experții din industria de turism și cumpărătorii atent selectați și axați pe zonele geografice cu cea mai mare rată de creștere economică și din toate sectoarele domeniului.

România a participat, ca în fiecare an (prezență fidelă din 1980), cu un pavilion național de 100 mp, alături de circa 1300 expozanți care s-au întrecut să promoveze peste 100 de destinații turistice în Italia și în toată lumea.  Ediția de anul acesta a înregistrat peste 43 de mii de vizitatori, în cele 3 zile de târg.

Participare românească la Expoziția Internațională de Mașini pentru Agricultură și Grădinarit - EIMA, Bologna 7-11 noiembrie 2018

În perioada 7-11 noiembrie 2018 a avut loc la Bologna cea de a 43-a ediție a Expoziției Internaționale de Mașini pentru Agricultură și Grădinarit( EIMA), unde Romania a participat din nou, dupa o absență de 8 de ani.

România a fost prezentă la ediția 2018 cu un stand în care au fost expuse produsele societăților românești: CBN IT Software Solutions SRL din București, IURIAGHI SRL din Brăila, MEFIN SA Sinaia, MS CH FINAL SRL Sinaia și POP INDUSTRY SRL din Slatina.

Producătorii români au prezentat soluții inovative de la software specializat pentru silozuri, la echipamente pentru tratarea semințelor, sisteme de injecție pentru tractoare, subansamble și remorci, etc.

Participarea firmelor românești la evenimentul expozițional a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare Federația Patronală " FEPA-CM ", în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare de la bugetul de stat şi a beneficiat de sprijinul Consulatului României în Bologna și a Biroului de Promovare Economico-Comercială Milano.

Forumul economic "România: Oportunități de afaceri și investiții" (Bologna, 8 noiembrie 2018)

In data de 8 noiembrie 2018 s-a desfășurat la Bologna forumul economic cu titlul "Romania: Sistema Paese, Eccellenze e Opportunità Agevolative" organizat de Biroul de Promovare Comercială și Economică din cadrul Consulatului General al României la Milano, Camera de Comerț Italo-Română, cu sprijinul Consulatului General al României din Bologna și în colaborare cu Unioncamere Emilia Romagna.

Forumul s-a adresat atât companiilor italiene care investesc sau doresc să investească în România cât și societăților românești care doresc să-și perfecționeze colaborarea cu partenerii italieni.

După salutul secretarului general al Unioncamere Emilia Romagna, Caludio Pasini, al Consulului General al României la Bologna, Daniela Maria Dobre și al președintelui Camerei de Comerț Italo-Române din Milano, Walter D’Alessandro, Tudor Andreescu de la Direcția Investiții Străine din cadrul MMACA a furnizat celor prezenți informații cu privire la indicatorii macroeconomici, educație, nivelul costului de trai, sectoarele considerate prioritare, precum și ajutoarele de stat pentru investiții, stimulentele fiscale și detalii despre activitatea InvestRomania.

Participarea consulului general Adrian Georgescu și a secretarului economic Mirela Zamfir la Adunarea Generală a Asociației Italiene de Comerț Exterior

Sub titlul "Între protecționism și globalizare: comerțul internațional mai este încă o pârghie de dezvoltare? (Tra protezionismo e globalizzazione: il commercio internazionale è ancora leva di sviluppo?" s-a desfășurat la sediul Unione Confcommercio din Milano, în data de 29 octombrie 2018, Adunarea Generală a Asociației Italiene de Comerț Exterior.  Din partea Consulatului General al României la Milano au participat Adrian Georgescu, consul general și Mirela ZAMFIR, secretar economic BPCE Milano.

Participarea consului general Adrian Georgescu și a Mirelei Zamfir, secretar economic BPCE Milano la WMF 2018, Cernobbio, 27-28 septembrie 2018

În perioada 27-28 septembrie 2018 s-a organizat la Cernobbio a 7-a ediție a "World Manufacturing Forum 2018 ", eveniment internațional de mare ținută, organizat, de către World Manufacturing Foundation. Participarea la această ediție a înregistrat numere record, cu treizeci de speakeri internaționali, în fața a 900 de participanți din peste 40 de țări.

Invitații, experți din domeniul politicilor industriale, lideri din diferite sectoare industriale și experți academici, autorități italiene, reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor cu profil industrial italiene, reprezentanți ai corpului diplomatic și consular acreditați în Italia, mass-media națională și locală,  profesori din universitățile cu profil industrial din Italia, reprezentanții unor mari companii naționale și internaționale, au discutat provocările economice, sociale și tehnologice a celei de-a patra revoluții industriale.

Vizita comisarul european Corina Crețu în Italia pentru discuții referitoare la politica de coeziune post - 2020, 26 septembrie 2018

În data de 26 septembrie 2018, în cadrul vizitei oficiale în regiunile Liguria și Puglia din Italia,  doamna Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, a fost prezentă la conferința organizată de primăria orașului Andora și Asociația Europeană pentru Italia, condusă de Marian Mocanu, cu titlul “Finanziamenti Europei. Costruire insieme i futuri interventi sul territorio”.

La această conferință au fost prezeți președintele provinciei Savona, Monica Giuliano, primarul orașului Andora, Mauro Demichelis, primari ai orașelelor din provincia Savona, oameni de afaceri precum și numeroși români stabiliți in zonă. Din partea Consulatului General al României la Milano au participat Mirela Zamfir și Andreea Albăstroiu, secretari economici la BPCE Milano.

Târgul internaţional LINEAPELLE95, Fieramilano Rho (25 - 27 septembrie 2018)

Pe parcursul a 3 zile, în perioada 25 – 27 septembrie 2018, s-a desfășurat la Milano târgul internaţional LINEAPELLE95, eveniment bianual organizat de industria tăbăcăriei și a pielăriei italiene. Este cel mai important târg mondial pentru piele, materiale, componente și accesorii pentru moda și lux la nivel mondial, o industrie formată din peste 50.000 de companii, unde muncesc peste un milion de oameni și care generează, în fiecare an, o cifră de afaceri care depășește 150 de miliarde de dolari.

Ediția cu numărul 95, s-a axat pe prezentarea tendințelor stilistice pentru sezonul de toamnă-iarnă 2019/2020 și a inovării din domeniu. Au expus pe o suprafață de cca 48.552 mp peste 1300 de expozanți, din care circa 500 provenind di 48 de țări și erau așteptati peste 20.000 de vizitatori din 110 națiuni.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Participarea consulului român la prezentarea proiectului ”100 de experte-femeile în politica internațională”

19.03.2019

La 19 martie a.c., la sediul Institutului de Studii Politice Internaționale din Milano (ISPI) a avut loc prezentarea…

Întâlnire de lucru a consulului român cu reprezentantul pentru cultură din cadrul Regiunii Lombardia

08.03.2019

La 8 martie a.c., a avut loc întâlnirea de lucru a reprezentantului oficiului consular din Milano cu delegatul pentru…

Consulul român a participat la sărbătoarea Mărțișorului în comunitatea cremoneză

04.03.2019

La 2 martie a.c., asociația română din Cremona, Orizzonti Latini, a organizat evenimentul, "Sărbătoarea Marțișorului. …

Participarea consulului Iulia Cupșa Kiseleff la sărbătoarea Mărțișorului la Milano

25.02.2019

La 24 februarie a.c., Consulatul General al României la Milano a sărbătorit Primăvara din Balcani în alb și roșu …