Promovare economică

Participare românească la Expoziția Internațională de Mașini pentru Agricultură și Grădinarit - EIMA, Bologna 7-11 noiembrie 2018

În perioada 7-11 noiembrie 2018 a avut loc la Bologna cea de a 43-a ediție a Expoziției Internaționale de Mașini pentru Agricultură și Grădinarit( EIMA), unde Romania a participat din nou, dupa o absență de 8 de ani.

România a fost prezentă la ediția 2018 cu un stand în care au fost expuse produsele societăților românești: CBN IT Software Solutions SRL din București, IURIAGHI SRL din Brăila, MEFIN SA Sinaia, MS CH FINAL SRL Sinaia și POP INDUSTRY SRL din Slatina.

Producătorii români au prezentat soluții inovative de la software specializat pentru silozuri, la echipamente pentru tratarea semințelor, sisteme de injecție pentru tractoare, subansamble și remorci, etc.

Participarea firmelor românești la evenimentul expozițional a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare Federația Patronală " FEPA-CM ", în cadrul Programului Național de Promovare a Exportului, cu finanțare de la bugetul de stat şi a beneficiat de sprijinul Consulatului României în Bologna și a Biroului de Promovare Economico-Comercială Milano.

Forumul economic "România: Oportunități de afaceri și investiții" (Bologna, 8 noiembrie 2018)

In data de 8 noiembrie 2018 s-a desfășurat la Bologna forumul economic cu titlul "Romania: Sistema Paese, Eccellenze e Opportunità Agevolative" organizat de Biroul de Promovare Comercială și Economică din cadrul Consulatului General al României la Milano, Camera de Comerț Italo-Română, cu sprijinul Consulatului General al României din Bologna și în colaborare cu Unioncamere Emilia Romagna.

Forumul s-a adresat atât companiilor italiene care investesc sau doresc să investească în România cât și societăților românești care doresc să-și perfecționeze colaborarea cu partenerii italieni.

După salutul secretarului general al Unioncamere Emilia Romagna, Caludio Pasini, al Consulului General al României la Bologna, Daniela Maria Dobre și al președintelui Camerei de Comerț Italo-Române din Milano, Walter D’Alessandro, Tudor Andreescu de la Direcția Investiții Străine din cadrul MMACA a furnizat celor prezenți informații cu privire la indicatorii macroeconomici, educație, nivelul costului de trai, sectoarele considerate prioritare, precum și ajutoarele de stat pentru investiții, stimulentele fiscale și detalii despre activitatea InvestRomania.

Participarea consulului general Adrian Georgescu și a secretarului economic Mirela Zamfir la Adunarea Generală a Asociației Italiene de Comerț Exterior

Sub titlul "Între protecționism și globalizare: comerțul internațional mai este încă o pârghie de dezvoltare? (Tra protezionismo e globalizzazione: il commercio internazionale è ancora leva di sviluppo?" s-a desfășurat la sediul Unione Confcommercio din Milano, în data de 29 octombrie 2018, Adunarea Generală a Asociației Italiene de Comerț Exterior.  Din partea Consulatului General al României la Milano au participat Adrian Georgescu, consul general și Mirela ZAMFIR, secretar economic BPCE Milano.

Participarea consului general Adrian Georgescu și a Mirelei Zamfir, secretar economic BPCE Milano la WMF 2018, Cernobbio, 27-28 septembrie 2018

În perioada 27-28 septembrie 2018 s-a organizat la Cernobbio a 7-a ediție a "World Manufacturing Forum 2018 ", eveniment internațional de mare ținută, organizat, de către World Manufacturing Foundation. Participarea la această ediție a înregistrat numere record, cu treizeci de speakeri internaționali, în fața a 900 de participanți din peste 40 de țări.

Invitații, experți din domeniul politicilor industriale, lideri din diferite sectoare industriale și experți academici, autorități italiene, reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor cu profil industrial italiene, reprezentanți ai corpului diplomatic și consular acreditați în Italia, mass-media națională și locală,  profesori din universitățile cu profil industrial din Italia, reprezentanții unor mari companii naționale și internaționale, au discutat provocările economice, sociale și tehnologice a celei de-a patra revoluții industriale.

Vizita comisarul european Corina Crețu în Italia pentru discuții referitoare la politica de coeziune post - 2020, 26 septembrie 2018

În data de 26 septembrie 2018, în cadrul vizitei oficiale în regiunile Liguria și Puglia din Italia,  doamna Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, a fost prezentă la conferința organizată de primăria orașului Andora și Asociația Europeană pentru Italia, condusă de Marian Mocanu, cu titlul “Finanziamenti Europei. Costruire insieme i futuri interventi sul territorio”.

La această conferință au fost prezeți președintele provinciei Savona, Monica Giuliano, primarul orașului Andora, Mauro Demichelis, primari ai orașelelor din provincia Savona, oameni de afaceri precum și numeroși români stabiliți in zonă. Din partea Consulatului General al României la Milano au participat Mirela Zamfir și Andreea Albăstroiu, secretari economici la BPCE Milano.

Târgul internaţional LINEAPELLE95, Fieramilano Rho (25 - 27 septembrie 2018)

Pe parcursul a 3 zile, în perioada 25 – 27 septembrie 2018, s-a desfășurat la Milano târgul internaţional LINEAPELLE95, eveniment bianual organizat de industria tăbăcăriei și a pielăriei italiene. Este cel mai important târg mondial pentru piele, materiale, componente și accesorii pentru moda și lux la nivel mondial, o industrie formată din peste 50.000 de companii, unde muncesc peste un milion de oameni și care generează, în fiecare an, o cifră de afaceri care depășește 150 de miliarde de dolari.

Ediția cu numărul 95, s-a axat pe prezentarea tendințelor stilistice pentru sezonul de toamnă-iarnă 2019/2020 și a inovării din domeniu. Au expus pe o suprafață de cca 48.552 mp peste 1300 de expozanți, din care circa 500 provenind di 48 de țări și erau așteptati peste 20.000 de vizitatori din 110 națiuni.

”Enjoy Salam de Sibiu PGI - Program de promovare a salamului de Sibiu IGP” - Torino 20.09-24.09.2018

În perioada 20.09-24.09.2018 s-a desfășurat la Torino Expoziția Terra Madre Salone del Gusto, eveniment de referință pentru conceptul Slow Food, unde Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu a promovat salamului de Sibiu IGP.

Actiunea face parte din programului “Enjoy Salam de Sibiu PGI” - Program de promovare a salamului de Sibiu IGP” pe piața Italia, program aprobat spre finanțare de către Comisia Europeană, în cadrul noii reglementări de piață privind promovarea produselor agricole pe piața internă și în țările terțe.

Participare românească la târgurile internaţionale MICAM și MIPEL – Milano, 14-19 septembrie 2018

În perioada 14-19 septembrie 2018, la Milano, în cadrul  târgurilor internaţionale MICAM ( ediția 86 a salonului internațional lider în domeniul încălțămintei) și MIPEL (ediția 114 a salonului internațional în domeniul marochinăriei), 11 societăţi româneşti îşi prezintă colecţiile pentru sezonul primăvară - vară 2019.

Evenimentul, organizat de Assocalzaturifici și Assopellettieri (federațiile patronale de profil), este aşteptat de către cumpărătorii din întreaga lume, atât pentru achiziţionarea ultimelor colecţii, cât şi pentru a afla tendinţele din domeniul încălţămintei și marochinăriei care vor dicta trendul în showroom-urile internaționale.

Diaspora Start Up „O afacere pentru un viitor în ţara ta”

În data de 13 iulie 2018, o echipă a Asociației „Spirit Românesc” O.N.L.U.S.  a prezentat proiectului european Diaspora Start Up „O afacere pentru un viitor în ţara ta” la Milano.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul Primăriei din Milano, în Sala Arazzi, una din cele mai prestigioase săli – muzeu a Palatului Marino.

Sesiunea informativă a fost organizată cu sprijinul Comisiei de politici sociale a Primăriei din Milano. La eveniment a participat reprezentantul BPCE Milano,  Mirela Zamfir , din partea Consulatului General al României la Milano.

Secretarul economic Mirela Zamfir a participat la Conferința de prezentare Raportului ICE 2017-2018 și a Anuarului statistic ISTAT-ICE

Institutul de Comerț Italian – ICE și Institutul de Statistică Italian - ISTAT au organizat în data de 12 iulie 2018 conferința de prezentare a celui de-al XXXII–lea Raport ICE 2017-2018 "Italia în economia internațională" și a numărului XX a Anuarului ISTAT-ICE.

Evenimentul, de o mare importanță pentru profesioniști și presă, a avut loc la Palazzo Mezzanotte, sediul Bursei din Milano și s-a bucurat de un interes deosebit și o largă participare, fiind prezente autorități italiene, reprezentanții corpului consular acreditați în nordul Italiei, reprezentanții asociațiilor și organizațiilor din diferite sectoare de activitate, mass-media națională și locală.Din partea Consulatului General al României la Milano a participat Mirela ZAMFIR, secretar economic BPCE Milano.

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Program de lucru cu publicul

20.12.2018

Vă informăm că în zilele de luni, 31.12.2018, marți, 01.01.2019 și miercuri, 02.01.2019, în conformitate cu…

Program de lucru cu publicul

20.12.2018

Vă informăm că în zilele de luni, 24.12.2018, marți, 25.12.2018 și miercuri, 26.12.2018, în conformitate cu…

Burse oferite de statul român, prin MAE, cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2019-2020

19.12.2018

Aducem în atenția dvs lansarea concursului de burse oferite de statul român prin Ministerul Afacerilor Externe,…

Adrian Georgescu a participat la Conferința „România, între istorie și spiritualitate", dedicată Centenarului Marii Uniri

17.12.2018

La 14 decembrie 2018, consulul general Adrian Georgescu a participat la Conferința „România, între istorie și…