Promovare economică

Participare românească la târgul internaţional LINEAPELLE, Milano 2-4 octombrie 2019

În perioada 2-4 octombrie 2019 s-a desfășurat la Milano târgul internaţional LINEAPELLE 97, eveniment bianual organizat de industria tăbăcăriei și a pielăriei italiene. Este cel mai important târg internațional pentru pielărie, materiale, componente și accesorii pentru modă și lux la nivel mondial. Ediția cu numărul 97 s-a axat pe prezentarea tendințelor stilistice pentru sezonul de primăvară-vară 2020. Au expus 1.271 firme din 46 țări, 774 italiene și 497 străine. La această ediție au fost înregistrați circa 19.000 de vizitatori. 

În data de 4 octombrie 2019, Mirela Zamfir și Andreea Albăstroiu, secretari economici BPCE Milano, au vizitat standurile românești prezente la Lineapelle unde au expus individual două societăți  românești: Triple FFF (producător de branțuri termoformate și injectate) prezent an de an la târg și Punto Suola (producător de componente și accesorii pentru încălțăminte) prezent pentru a 2-a oară.

"World Manufacturing Forum", Cernobbio, 25-27 septembrie 2019

În perioada 25-27 septembrie 2019 s-a organizat la Cernobbio a 8-a ediție a “World Manufacturing Forum 2019 ”, eveniment internațional organizat, de către World Manufacturing Foundation, formată din Confindustria Lombardia, Universitatea Politehnică din Milano și Intelligent Manufacturing System. Participarea la această ediție a înregistrat numere record, cu speakeri din întreaga lume și circa 1500 de participanți din peste 50 de țări.

Invitații, experți din domeniul politicilor industriale, lideri din diferite sectoare industriale și experți academici, autorități italiene, reprezentanți ai asociațiilor și organizațiilor cu profil industrial italiene, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în Italia, mass-media națională și locală, au discutat provocările economice, sociale și tehnologice a revoluției industriale 4.0.

Prezențe românești la Salonul internațional de ceramică, design și mobilier de baie, Bologna 23-27 septembrie 2019

Pe 23 septembrie 2019 a fost tăiată panglica celei de-a 37-a ediții a expoziției internaționale de ceramică și mobilier de baie „CERSAIE” care se desfășoară la Bologna în perioada 23-27 septembrie 2019.

La inaugurarea celui mai important târg din acest sector de activitate, au fost prezenți ministrul Dezvoltării Economice Stefano Patuanelli (omolog ministru MMACA), Vincenzo Boccia președintele Confindustria, Gianluca Calzolari președintele Bologna Fiere, Giovanni Savorani președintele Confindustria ceramică.

Mirela Zamfir și Andreea Albăstroiu, secretari economici la BPCE Milano au vizitat standurile firmelor românești prezente. La eveniment au participat individual firma românească de mobilier de baie BADENMOB Srl din Brăila și LOTUS Publishing, editură cu sediul la București, specializată în amenajarea, renovarea, designul interior și segmentul de decorațiuni.

Programul de internaționalizare 2019 și Salonul internaţional nautic, Genova 19-24 septembrie 2019

Ediția 59 a Salonului internaţional nautic de la Genova, unul din principalele târguri mondiale dedicate industriei nautice de agrement, desfășurat în perioada 19-24 septembrie 2019, a înregistrat în acest an numere record.

La eveniment a participat firma românească CONSTANTIN NAUTICS Srl prin Programul de susținere a internaționalizării operatorilor economici români 2019, cu finanțare de la bugetul de stat, lansat de MMACA.

Participarea firmelor românești la târgurilor internaţionale MICAM și MIPEL, Milano 15-18 septembrie 2019

În perioada 15-18 septembrie 2019, la Milano, în cadrul  târgurilor internaţionale MICAM (ediția 88 a salonului internațional lider în domeniul încălțămintei, organizat de federația patronală Assocalzaturifici) și MIPEL (ediția 116, a salonului internațional în domeniul marochinăriei, organizat de federația patronală Assopellettieri), opt societăţi româneşti şi-au prezentat colecţiile pentru sezonul primăvară - vară 2020.

La MICAM au prezentate colecţiile de încălțăminte și marochinărie societățile: Hanami Way,  Lyria Povestea Ta Pictată, Angela International, Fibal Co, Iutta Worlwide Art,  Passofino și Pestos Production Srl. În cadrul MIPEL a fost prezentată colecţiia de genţi şi accesorii din piele ale societății Creation Leather Art.

"Europa: identitate și perspective"

La 22 mai 2019, Departamentul de Studii Internaționale, juridice și istorico-politice din cadrul Universității de Stat Milano, Ambasada Romaniei în Italia, CG al României la Milano au organizat o conferență pe tema  "Europa: identitate și perspective". Ambasadorul României în Italia, George Bologan, a conferențiat în fața unui numeros public format din studenți, profesori universitari, reprezentanții corpului consular străin din Milano precum și ai biroului Comisiei UE la Milano, unde au fost dezvoltate prioritățile Președinției României la Consiliul UE și au fost trecute în revistă cele mai importante dosare finalizate.

Prezențe românești la TUTTOFOOD Milano, 06-09 mai 2019

În perioada 06 -09 mai 2019 s-a desfășurat la Milano, în complexul expozițional Rho Fiera, a 6-a ediție a târgului internațional B2B TUTTOFOOD, dedicat industriei alimentare și a băuturilor, unde au fost prezente peste 2.900 de mărci  din 43 de țări. Au fost prezenți buyeri din peste 100 de țări, atât din Europa dar mai ales din Statele Unite, Canada, China și Orientul Mijlociu printre care în top sunt lanțurile agroalimentare Auchan, Carrefour, Coop, Costco Wholesale, Delhaize, Eataly, Edeka, Marr, Walmart, s.a. precum și importante asociații HoReCa, cum ar fi Restaurant Canada și Specialty Food Association SUA.

La această importantă manifestare au fost înregistrate și prezențe românești precum:

  • la secțiunea Tuttomeat: Asociația Producătorilor de Salam de Sibiu AFJ (Agricola Internațional, Aldis, Salsi, H&E Reinert, Scandia România, Recunoștința Prodcom Impex), prin programul de promovare a salamului de SIBIU IGP aprobat spre finanțare de către Comisia Europeană și individual Agricola Internațional;
  • la secțiunea Tuttosweet: European Food SA, Grande Dolceria Srl și Boutique Cadeaux Srl, individual.

Participarea României la ediția 58 a "Salone Internazionale del Mobile", Milano 09 - 14 aprilie 2019

Cel mai mare eveniment european dedicat designului, Salone del Mobile s-a desfășurat la Milano, care a devenit în perioada 9-14 aprilie capitala designului de produs, designului de mobilier, a arhitecturii de interior și a evenimentelor de artă contemporană. A fost cel mai așteptat moment al anului pentru specialiștii din industrie, organizat în 5 secțiuni: Salonul Internațional de Mobilă, Salonul Internațional de Accesorii și Decorațiuni, EuroLuce (corpuri de iluminat), Workplace 3.0 și Salonul Satelit (cu standurile tinerilor designeri).

Această ediție a fost inaugurată, pentru prima dată, de președintele Republicii, Sergio Mattarella, în prezența primarului orașului Milano Giuseppe Sala și a nenumăratelor personalități din mediul politic, artistic, instituțional și antreprenorial.

România a participat la secțiunea Design, cu un pavilion național format din 17 standuri individuale, pe o suprafață totală de 489 m.p., fiind prezente firmele: Ecomatrix, Mobilă Dalin, Quadra Invest, Szel Mob, Ador Mobilă, Sessio, Nordarin, Creative Concept, Ubikubi, Montana Câmpeni, Simex, Bradul Măneciu, Carel Woodworks, Pure Home Collections, AXM Prod '93, Transilvania Production,Dis Prod.

" Oportunități de afaceri pentru investitorii români și italieni" din regiunea Piemonte, Torino, 19 martie 2019

În data de 19 martie 2019 s-a desfășurat la sediul centrului de congrese Torino Incontra, sesiunea de informare  economică cu titlul „Opportunità economiche per gli imprenditori romeni ed italiani” organizată de Consulatului General al României la Torino, în colaborare Camera de Comerț, Industrie, Artizanat și Agricultură Torino și cu Biroul de Promovare Comercială și Economică din cadrul Consulatului General al României la Milano.

Seminarul s-a adresat atât întreprinzătorilor italieni care doresc să investească în România cât și celor români care doresc să-și perfecționeze colaborarea cu partenerii italieni sau au nevoie de sprijinul instituțiilor abilitate pentru inițierea sau dezvoltarea propriilor activități comerciale.

Pavilionul României la târgul COSMOPROF Worldwide Bologna (14 - 17 martie 2019)

În perioada 14 – 17 martie 2019 s-a desfășurat la Bologna a 52–a ediție a târgului internațional de cosmetică și parfumerie « COSMOPROF Worldwide Bologna », cea mai importantă manifestare expozițională din Italia cu acest profil, lider la nivel mondial.Ediția din acest an a fost una dintre cele mai reușite ca prezentare produse și număr de expozanți (3033 de firme expozante - cu 8,2%  mai multe decât în 2018, provenind din 70 de țări,). Erau așteptați peste 265.000 de vizitatori din peste 152 de țări. La această ediţie, standul României de cca 80 mp a fost amplasat în pavilionul destinat celor 26 de țări prezente cu standuri naționale precum Franța, Germania, Polonia, Ungaria, Japonia, Grecia, China, SUA, Israel, Coreea, Turcia, s.a., în imediata vecinătate celui israelian și german.

Opt firme românești, Grande Gloria, Lotus ' 95 Cosmetics, Rozani Kraft, Gerocossen, Soapmill, Star International Med Impex, Zenyth Pharmaceuticals și Europack Media și-au expus produsele cosmetice, de aromaterapie naturale și organice, cremele, săpunurile, aromele de cameră, suplimentele alimentare naturale, produsele oraganice.

În data de 14 martie 2019, Daniela Maria Dobre, consul general al Consulatului României la Bologna și Mirela Zamfir, secretar economic la Biroul de Promovare Comercial Economică Milano, au vizitat standurile românești

În prim plan

 

Actualitatea consulatului

Programul de burse MAE oferite de statul român cetățenilor străini, pe baza HG 288/1993, pentru anul universitar 2020-2021

13.01.2020

Vă comunicăm următoarele informații de interes cu privire la Programul de burse MAE oferite de statul român…

Întâlnirea literară cu scriitoarea de origine română, Lyana Galiș

16.12.2019

La 13 decembrie 2019, Consulatul General al României la Milano a găzduit întâlnirea literară cu scriitoarea de origine …

EVENIMENT LITERAR LA CONSULAT - ZIUA CULTURII NAȚIONALE!

09.12.2019

Sâmbătă, 18 ianuarie a.c., ora 17.00, Consulatul General al României la Milano va serba Ziua Culturii Naționale,…

Celebrarea Zilei Naționale a Romaniei

03.12.2019

La 2 decembrie, CGR Milano a organizat, la Hotel Melia, tradiționala recepție diplomatică pentru celebrarea Zilei…